Ремонт на перални - професионални сервизни услуги по домовете

Пералните са сред най-важните уреди, които се използват във всяко домакинство. Когато тя не работи нормално или изобщо спре да изпълнява командите, в повечето случаи се търсят сервизни услуги от опитен техник, за да бъде отстранен проблемът.

С успешната си практика, която надхвърля няколко десетилетия, инж. Станев се е доказал като добър майстор, способен да се справи с ремонта на перални и друга битова техника.

Настоящият блог има за цел да представи и популяризира неговата професионална работа пред по-широка аудитория и да улесни търсенията за техник, който да ремонтира пералнята в дома и в никакъв случай не представлява учебно помагало за начинаещи майстори :).

сряда, 29 юни 2016 г.

Ремонт на пералня, която не включва


При пералня, на която ме потърсиха да извърша ремонт в дома им в съседен на Борово квартал преди време, повредата идваше от това, че пералнята отказвала да включи - това обясниха собствениците. 


Ремонт на пералня, Ремонт на перални от понеделник до неделя,ремонт на перални по домовете, техник, майстор, ремонт на перални в Борово,   ремонт, пералня,  Борово, повреда пералнята не включва,
Ремонт на пералня, която не включва


За да диагностицирам точната неизправност, породила този проблем, започнах с отварянето на горния капак на пералнята. Замерих напрежението - беше си ОК, то влизаше в уреда. Продължих измерването  с главния прекъсвач (за сведение на четящите без технически бекграунд  - той включва пералнята). Там именно установих неизправност - оказа, че едната линия не функционираше не подаваше напрежение на пералнята.

 Довършвайки диагностиката, разбутах кабелите, нещо пропука, което ме наведе на мисълта, че едната клемичка се е поразхлабила и не даваше добър контакт. Ремонтът на пералнята започна с отрязването  на клемата, свързването на нова към кабела - още познато като кербоване.  Последва връщането й обратно на мястото и успешното включване на пералнята.

Сравнително лесен ремонт на пералня, бърз за извършване, когато майсторът отбира от работата си, а семейството беше доволно, че се разминаха без да се налага да инвестират в скъп ремонт или закупуване на нова пералня. Домакинята призна, че била отписала пералнята, защото чела из форуми в нета, че щом пералнята не тръгва, то вече за нищо не ставала. 


Ремонт на пералня, Ремонт на перални от понеделник до неделя,ремонт на перални по домовете, техник, майстор, ремонт на перални в Борово,   ремонт, пералня,  Борово, повреда пералнята не включва,
Ремонт на перални по домовете


Не прибързвайте със заключенията, когато повредата на пералнята не е диагностицирана или потвърдена от опитен техник, защото понякога прочетеното оттук-оттам из интернет може да съдържа, съзнателно или не, подвеждаща информация. 

За всеки ремонт си има майстор. 

Ремонт на перални от понеделник до неделя. 
Когато  името работи за теб!Няма коментари:

Публикуване на коментар