Ремонт на перални - професионални сервизни услуги по домовете

Пералните са сред най-важните уреди, които се използват във всяко домакинство. Когато тя не работи нормално или изобщо спре да изпълнява командите, в повечето случаи се търсят сервизни услуги от опитен техник, за да бъде отстранен проблемът.

С успешната си практика, която надхвърля няколко десетилетия, инж. Станев се е доказал като добър майстор, способен да се справи с ремонта на перални и друга битова техника.

Настоящият блог има за цел да представи и популяризира неговата професионална работа пред по-широка аудитория и да улесни търсенията за техник, който да ремонтира пералнята в дома и в никакъв случай не представлява учебно помагало за начинаещи майстори :).

сряда, 29 юни 2016 г.

Ремонт на пералня, която не включва


При пералня, на която ме потърсиха да извърша ремонт в дома им в съседен на Борово квартал преди време, повредата идваше от това, че пералнята отказвала да включи - това обясниха собствениците. 


Ремонт на пералня, Ремонт на перални от понеделник до неделя,ремонт на перални по домовете, техник,  майстор, ремонт на перални в Борово,     ремонт, пералня,   Борово, повреда  пералнята не  включва,
Ремонт на пералня, която не включва


За да диагностицирам точната неизправност, породила този проблем, започнах с отварянето на горния капак на пералнята. Замерих напрежението - беше си ОК, то влизаше в уреда. Продължих измерването  с главния прекъсвач (за сведение на четящите без технически бекграунд  - той включва пералнята). Там именно установих неизправност - оказа, че едната линия не функционираше не подаваше напрежение на пералнята.

 Довършвайки диагностиката, разбутах кабелите, нещо пропука, което ме наведе на мисълта, че едната клемичка се е поразхлабила и не даваше добър контакт. Ремонтът на пералнята започна с отрязването  на клемата, свързването на нова към кабела - още познато като кербоване.  Последва връщането й обратно на мястото и успешното включване на пералнята.

Сравнително лесен ремонт на пералня, бърз за извършване, когато майсторът отбира от работата си, а семейството беше доволно, че се разминаха без да се налага да инвестират в скъп ремонт или закупуване на нова пералня. Домакинята призна, че била отписала пералнята, защото чела из форуми в нета, че щом пералнята не тръгва, то вече за нищо не ставала. 


Ремонт на пералня, Ремонт на перални от понеделник до неделя,ремонт на перални по домовете, техник,  майстор, ремонт на перални в Борово,     ремонт, пералня,   Борово, повреда  пералнята не  включва,
Ремонт на перални по домовете


Не прибързвайте със заключенията, когато повредата на пералнята не е диагностицирана или потвърдена от опитен техник, защото понякога прочетеното оттук-оттам из интернет може да съдържа, съзнателно или не, подвеждаща информация. 

За всеки ремонт си има майстор. 

Ремонт на перални от понеделник до неделя. 




Когато  името работи за теб!



Няма коментари:

Публикуване на коментар